Thursday Feb 02, 2023

Cofounder Studio Home Office / JAI Architect and Interior – ArchDaily

npressfetimg-1463.png

Cofounder Studio Home Office / JAI Architect and Interior

© Soopakorn Srisakul

+ 20

Share

Or


© Soopakorn Srisakul

Text description provided by the architects. This project started when a graphic design couple who founded a design firm called “COFOUNDER STUDIO” wanted to start their life together in a place that can be both a home and an office in one. They came to the architects with a small rectangular piece of land and requirements that must be reasonably fit for two persons and one energetic dog.

© Soopakorn Srisakul

Plan – Ground Floor

© Soopakorn Srisakul

The remarkable character of this house is a rustic concrete gable facade that stands out above a slap roof garage. The designer decided to locate the garage in the front and then surround the house by green areas to minimize the hardscape area. A small front door is hidden on the right side of the garage to make a short walk to the service area which is behind a concrete fence and a small garden that provides more privacy.

© Soopakorn Srisakul

A hanging canopy leads the guests from the front garage to the semi-outdoor entrance hall. The translucent roof material provides plenty of light throughout the day. Wooden slats on the top allow good ventilation flowing through the house but also protect this double volume hallway from the rain. Access to the office space is placed on the left while on the right is the entrance to the residential area through the open kitchen space.

© Soopakorn Srisakul

© Soopakorn Srisakul

The large glass block wall welcomes natural light into the office space which is enough for daytime use while concealing the view from the neighboring house which creates concentration and privacy. Large windows are placed on the opposite sides to provide a well natural ventilated atmosphere. The design of the full height sliding doors allows the couple to have a visual connection with each other through different activities from different areas.

© Soopakorn Srisakul

Plan – 1st Floor

© Soopakorn Srisakul

The showcase gallery is located in the west connecting to the office area. It can be adapted to a relaxing room for the owners. These large sliding glass doors create a continuity between the interior spaces and the exterior garden, and also bring a sense …….

Source: https://www.archdaily.com/973560/cofounder-studio-home-office-jai-architects-and-interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top