npressfetimg-1186.png

Built in 2015, the apartment lacked any vintage appeal or attractive patina. “It was very new, and not really charming,” says Nicolas Payet of the interior design agency Marn Déco. “And the owners wanted both a natural feel and a style that would remind them of New York, where they previously lived.” The project—located in Montreuil, a suburb of Paris—was designed to channel their tastes, with natural materials, woods, and colors—primarily shades of green. The owner, who works at home, also wanted a remote workspace where he could have some privacy and quiet without feeling entirely cut off from family life.

In this small space, a glass wall of windows connects the primary bedroom and its office nook to the kitchen. An indoor garden delineates the spaces without closing off either of them. Light wood and white and green hues of paint from Ressource Peintures set the theme of the decor, which celebrates a more sustainable philosophy of living.

© BCDF studio

Marn Déco achieved this by creating an office space within the primary bedroom, where a glass wall of windows can be opened into the apartment’s main living space as a point of connection. The kitchen opens directly to the living room where an indoor garden composed of the couple’s many plants also serves as a separation between the two spaces.

As beautiful as it is functional, the kitchen incorporates a large and easy-to-maintain sink for a look that is both professional and adds a certain old-school touch. Jars intended for storing bulk goods reflect the family’s commitment to recycling and ethical consumption practices. Large terrazzo slabs on the floor complement the earthenware tiles of the credenza.

© BCDF studio

The kitchen’s cabinets, in a deep blue-green, create a dialogue with the golden brass touches on the baseboards, faucet, and ceiling lighting fixture, as well as a simple fruit bowl.

© BCDF studio

The owner, a head pastry chef for several operations in New York, wanted the kitchen to be the most important space in the small apartment. So Marn Déco created an L-shaped kitchen space around a large supporting pillar; there are ample countertops and storage for all the necessary kitchen equipment. A custom-designed curved bar connects the kitchen to the living room.

In the living room, the custom-designed dining area incorporates a table with a fixed leg that contains drawers to store everything needed to set the table for a meal. Stools surround it and there is …….

Source: https://www.architecturaldigest.com/story/in-this-700-square-foot-parisian-apartment-greenery-and-graphic-elements-meet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *